9 Nisan 2012 Pazartesi

Taş ev

Yeni minyatürüme ön cephesi ile başlıyorum. Mümkün olduğu kadar yapım aşamalarını resimlemeye çalıştım.
Vazgeçilmez malzemem olan foreks kartonları kullanıyorum. Çünki bu kartonun bana maliyeti sıfır, çeşitli yerlerden temin ettiğim bu kartonları geri dönüşüm olarak değerlendirmiş oluyorum.:))


Tasarladığım ölçüler çerçevesinde ön cephenin yapısını tamamlıyorum.


Pencere ve kapı çerçevelerini ahşaptan yapıyorum.


Çerçevelerden sonra pencereleri tamamlıyorum.


Kapılarıda tamamladıktan sonra boyama işlemlerini gerçekleştiriyorum.


Ön cephe duvarları için seremik hamuru ile hazırlık yapıyorum. Seramik hamurlarını düzgünce 3 mm kalınlığında açıyorum ve üzerlerini rastgele bir şekilde şekillendiriyorum, düzgün olmaması lazım.


Seramik humuru kuruduktan sonra minik parçalara ayırıyorum. Evi yan yatırarak cephe kısmına, biraz ranklendirdiğim tutkalı fazlaca döküyorum ve üzerine parça seramikleri taş görünümde diziyorum. Sonrada bir gün kurumaya bırakıyorum.


Daha sonra balkon kısmının parmaklıklarınıda tamamlayıp boyasını yapıyorum.


Evin ön cephesi için tasarladığım çitleri yapıyorum.


Yaptığım çitleri mum ile yaktığımda hem kirli görüntü hemde eski bir görüntü elde ediyorum.


Buda temamen benim tasarımım. Daha önce elimde gördüğünüz kalıpları seramik hamuru ile yapmıştım. Düz bir zemin üzerine açtığım 3...4 mm kalınlığındaki hamura baskı tekniği ile evin çatısı için kiremitler hazırlayıp kurumaya bırakıyorum.


Çatı tamamlandı. balkon hizasından ufak bir saçakta ilave edip hazırladığım kiremitler konulup boyandı.


Evin önüna biraz detaylar ekledim. Bir su kovası ve kırılan odunlar ile balta, yeşillikler.





Böyle bahçeli evdede bir çomar olmalıydı. Yemek yiyordu ama benim resim çekmeme kızmış gibi bir hali var :)))


58 yorum:

  1. Wow great work!!!
    Besos, desde España, Marcela

    YanıtlaSil
  2. allahım köpeği bile var ne güzel bir ev olmuş bu bakması çok zevkliydi özden bey tebrik ediyorum sizi tertemiz çok güzel bir çalışma olmuş herzamanki gibi
    işinize yararmı bilmiyorum ama bende çok fazla paket halinde dondurma çubuğu var onlarla da ev yapıyorlar arzu ederseniz gönderebilrim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mavii öncelikle güzel yorumunuz için teşekkürler. Diğer konu içinde teşekkür ederim. Atölye ortamım olmadığı için evdede malzemelerimle baya yer işgal ettim..:)İnşallah özel bir çalışma ortamım olursa veya bu cubuklarla ilgili bir projem olursa kesinlikle önce sizle irtibata geçeceğim.:))

      Sil
  3. Özden abim bu nasıl bir yetenektir ya vallahi bazen özeniyorum diom Allah bana nie şöle bir yeetnekler bahşetmemiş kimselerde olmıyan :)

    Ben ölsem aklıma gelmez yani onu birleştir, bunu ezdir, büktür bişiye dönüştür. Bu sana has bişi ya maşallah diyim nazar değdirecem ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fulyanna beğeniniz için teşekkürler, valla yetenek meselesi bende sizin yaptığınız bazı şeyleri yapamam herhalde :))

      Sil
  4. özden bey yine döktürmüşsün hayalimde ki taş ev olmuş.ellerine,emeklerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. que gran trabajo y muchas gracias por el paso a paso por que se aprende mucho!!
    Besitos

    YanıtlaSil
  6. çok çok harika olmuş.ellerinize emeğinize sağlık özden bey.sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Ne diyeyim dostum ellerine sağlık emek yoğunluklu güzel detaylarla bezenmiş iyi bir çalışma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. miniamania hayal gücümü zorlamaya çalışıyorum işte:) hiç bir yerde benzeri olmayan birşeyi ortaya çıkarmak ve sizlerden beğeni almak çok güzel, teşekkür ederim dostum:)

      Sil
  8. Bayıldım emeklerinize sağlık, harika olmuş tüm detaylar...

    YanıtlaSil
  9. Ne denebilir ki harika olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil
  10. Yine muhteşem bir şaheser yaratmışsın Özden abi.. Aşama aşama fotoğrafladıkça yaratıcılığına ve özenine daha bir hayran kalıyorum. Emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. margazit teşekkür ederim kardeşim. Yaptıklarımı aşama aşama paylaşmak belki birilerinin biryerde işine yarar diye düşünüyorum, sanatımı , yaptıklarımı gizlemeyi sevmem her türlü paylaşımı sizlerle yapıyorum, minyatür konusunda bildiklerimi herzaman aktarmaya hazırım.:))

      Sil
  11. hayranlıkla baka kaldım. tebrikler süper

    YanıtlaSil
  12. Yine çok güzel olmuş .Tebrik ederim :))

    YanıtlaSil
  13. ellerinize emeğinize sağlık daha ne söylenebilir bilmiyorum :)gerçekten emeğe saygım büyük bana da beklerim takibe alıyorum sizi

    YanıtlaSil
  14. ismihan kesinlikle size katılıyorum, emeğe,sanata daha doğrusu üretken insanlara herzaman saygı, çok teşekkürler:))

    YanıtlaSil
  15. Yine çok güzel olmuş.O evin balkonunda öylece oturup ruhumu dinlendirmek istiyorum.Şöyle ormanın kenarında olduğunu hayal ediyorum.Emeğinize, gönlünüze sağlık.Ayrıca eşinizi de kutluyorum.Sanırım size oldukça destek oluyordur.Çünkü bu işlerin malzemesi, döküntüsü,dağınıklığı vs.Dolayısıyla eşinize de teşekkür ediyorum.Sayenizde gözlerimiz güzel birşeyler görme mutluluğuna erişiyor.Elleriniz dert görmesin.

    YanıtlaSil
  16. ozden :)) evet bizim gibi beton yığınlarında apartmanlar içinde yaşayanlar böyle otantik evler karşısında hayallere dalıyoruz. İçimizde yeşillik, dağ, manzara özlemi hep var zaten.
    Tabiki eşimde destek oluyor ama ben pek fırsat vermiyorum. Çalışmalarımda düzen tertip var, dağınık çalışmayı hiç sevmem, çalıştığım ortamıda kirletmem veya kirletsemde temiz olarak bırakmaya gayret ederim, eşim adınada teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  17. müthişsiniz özden bey, söylenecek söz bulamıyorum. hayranlıkla baktım ve okudum yaptıklarınızı. sanki çok sıradan birşey yapıyormuş gibi anlatıyorsunuz. oysa yaptığınız gerçekten özel ve ekstra emek isteyen bir hobi:)) ellerinize sağlık, emeğinize sağlık.
    saygılar

    YanıtlaSil
  18. AsOrTiK Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.:)) Yaptığım işleri ve özellikle yapım aşamalarını paylaşmayı çok seviyorum. Yapım aşamalarını anlatmam bazı arkadaşlarıma bir fikir veriyor mutlaka biryerlerde değerlendiriyorlar, ayrıca banada fikir verenler oluyor '' o yaptığınızı ben böyle yapıyorum'' dedikleri zaman bende faydalanmış , değişik alternatifler öğrenmiş oluyorum :))

    YanıtlaSil
  19. Bende bayildim bende ogrenmek istiyorum ama nasiilll ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız teşekkür ederim. Okadar istekli iseniz biryerlerden başlamak lazım. Bloglarda, internette araştırmalar yaparsanız yapılşları anlatılan nesneler var ufak ufak onlarla başlayın devamıda gelir :))

      Sil
  20. Merhaba Özden bey bloğuma hoşgeldiniz ziyaretinize geldim.Bloğunuzdan ayrılamadım müthiş güzel şeyler paylaşmıssınız tebrik ederim,sizden çok şey öğreneceğim çok teşekkürler.Saygılar..

    YanıtlaSil
  21. Mehtap Kaya sizde hoşgeldiniz, beğeniniz içinde ayrıca teşekkürler. Yardımcı olabileceğim şeyler olursa ben buradayım:))

    YanıtlaSil
  22. minicik dünyam çok çok çok teşekkürler:))

    YanıtlaSil
  23. Çok güzel bir hikaye daha. Bahçe çitini mumla yakmak süper fikir. Ayrıca çatı kalıplarına da bayıldım:) Duvar taşları süper. Ellerine emeğine sağlık Özden Abi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SARI MELEK Çok teşekkür ederim. Bir şey yapıyorsak belli kalıplar içinde kalmamamız lazım, değişik alternatifler, değişik fikirler üretmeliyiz. Ama bunlarda kendimizde kalmayacak başkaları ilede paylaşmak gerekir diye düşünüyorum ve ben şahsen bunu uyguluyorum.:))

      Sil
  24. Süper olmuş,ellerinize sağlık.Bunları satıyormusunuz? Özden bey.Hayırlı günler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gül Çok teşekkürler :) Evet satışta yapıyorum. www.pasaj.com a girip benim ismimle arama yaparsanız satıştaki ürünlerimi görebilirsiniz:)...Almak istediğiniz veya siparişiniz olursa mail de atabilirsgniz.:)

      Sil
  25. tüm çalışmalar bir birinden güzell
    ellerinize sağlık ,yüreğinize sağlık
    insan bakmaya doyamıyor,
    bol müşteriler ,bol kazançlar dilerim

    YanıtlaSil
  26. tijeen yorum ve dilekleriniz için teşekkürler.:))

    YanıtlaSil
  27. AMAN ALLAHIM. BU NASIL BİR BECERI,NASIL GUZEL BİR SANAT.HARIIIIIKAAA. ELLERINIZE SAGLIK NE DIYEYIM? :)
    http://nulkam.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  28. ayn ozmen çok teşekkür ederim.:)

    YanıtlaSil
  29. Olağanüstü ve harika olmuş abi. Her detayı düşünmüşsün her zamanki gibi...

    YanıtlaSil
  30. YETENEK-SİZİN çok teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  31. Gerçekten sabrınıza hayran kaldım, ama sonuç için değer sanırım :)
    Ayrıca sizi mim'ledim detay için blogumu ziyaret edebilirsiniz özden bey :)

    YanıtlaSil
  32. Özden Bey Merhaba

    Çitleri yaptığınız ahşap balsa ağacı mı acaba? Ben ince balsadan birşeyler yapmayı denedim, fena da olmadı ama bunlar sanırım plaka şeklinde değil de kendinden şerit halinde olan ahşaplar. Başka bir yayınınızda da (laboratuar) tabureler yapmışsınız mesela, onun alt tarafındaki çemberleri de nasıl yaptığınızı merak ediyorum. Diğer sorum da çatıyı baskı ile yaptım demişsiniz, ön ve arkasına aynı baskıyı mı yaptınız acaba? Çok fazla oldu sorularım galiba kusura bakmayın :) Çalışmalarınız harika, emeğinize, ellerinize sağlık. Selamlar...

    YanıtlaSil
  33. Evet balsa ağacından yapmıştım. Plaka şeklinde idi 5 er mm keserek yaptım.
    Tabure altındaki o çemberleri lehim telinden kalın bir kalemi şablon olarak kullanıp yapmıştım.
    baskı kiremitlerde sadece ön yüzlerine baskı yaptım, alt tarafları düzdür :)) İyi günler.

    YanıtlaSil
  34. Bully concern of necessity to be an irregular Delimitation, is
    multi-colour, or is greater than the size of it of a pencil eraser.

    wish pimples, Skin Tags is close to 73% six months later on the discussion. big moles close your baby's midline the recurrence of Skin Tags can dramatically Reduced or regular prevented. This should, Yet, be through at and painless handling for skin tags that can be through at abode. We are going away to interrupt mastered each element grave skin precondition, but they can be unenviable and some may pain or itch.

    Also visit my web blog :: large skin tag removal

    YanıtlaSil
  35. merhaba özden bey

    elinize sağlık hepsi süper.seramik hamurunu hazırmı satın alıyorsunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, seramik hamurunu çok az kullanıyorumi yaptığım objelerde genelde minik şeyler olduğu için hazır alıyorum. Çok kullanacağım zaman kendimde yapıp kullanıyorum..

      Sil
  36. abi muheşem olmuş eline sağlık.sanatkarın ruhundaki güzellik sanatına yansır derler.buda öyle bişey herhalde.. abi benzerini yapsam müsade varmı gerçi sizin kadar güzel yapamam ama müsade edersen benzerini yapmak istiyorum.müsade almadan yaparsam vicdanım rahat etmez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Teoman kardeşim..Tabiki yapabilirsiniz problem yoktur. Kolay gelsin :))

      Sil
  37. Ellerinizle sağlık Allah huzurlu bir yaşam nasip etsin ... Çok harika olmuş :)

    YanıtlaSil
  38. Ellerinizle sağlık Allah huzurlu bir yaşam nasip etsin ... Çok harika olmuş :)

    YanıtlaSil