30 Nisan 2012 Pazartesi

Laboratuvar ......

Evettt günlerdir sizleri merakla beklettiğim minyatürün bitti.:)) Bu bir laboratuvardı. Özel sipariş olarak yaptığım bu minyatürüm Boğaziçi üniversitesine ait bir kimya laboratuvarı.
Yirmi gün evvel Bogaziçi Kimya Fakültesine giderek laboratuvarlarını gözlemledim ve mümkün olduğu kadar detayları benzeterek yapmaya çalıştım.

Giriş kapılarında genelde bölmeli cam kısım var, buzdolabi kesin var içerisinde kimyasal deney malzemeleri dolu.

Lavabo mutlaka var, temizlik için gerekli.Lavabo üzerindede tahta çubuklar yıkanan kavanoz tipi şeyler buraya asılarak kuruması sağlanıyor.





Sandalye kullanılmıyor, oturup kalkması pratik olan bu tip tabureler kullanılıyor.





Bu minyatürüm için okadar obje araştırdım ve kullandımki tahmin edemessiniz. Mesela üstte duran cam yuvarlak malzemeler küçük ampüllerdi, Sarı duy kısımlarını kırdım üzerlerine kapak gibi kalem başlıkları yerleştirdim ve içlerinede oyuncak kum saatinden aldığım renkli kumları koydum.:))





Labaratuvarda tabiki elektronik malzemeler ve bilgisayarda vardı.Resimde görülen bilgisayar malzemelerinin tamamı silgilerden yapılmıştır.:)


Sağdaki aletin yapımı baya zamanımı aldı. Tüm yaratıcılığımı kullanarak, binbir plastik parçaları birleştirerek baya benzerini yaptım. Bu alet hava basınci düşürülerek sıvıların daha çabuk kaynatılmasını sağlıyormuş.


En köşedeki yüksek ısılı fırın. Kimyasal deneylerde  1000 derece üzerinde sıcaklık sağlıyor.


Sağdaki renkli şişeler birkaç yerde var yapımı çok kolay olduğu için fazla kullandım. Onlar bir avizeciden aldığımsarkık damla tipi avize camları idi. Uzun üst kısımlarını kırdım üstünede kalem uçlarından kapak yaptım. Renk içinde alt kısımlarına hafifi oje sürdüm yansıması sanki içinde renkli sıvı varmış gibi :))


Buda laboratuvarda çeker ocak denilen kısım. Bu kısmın üstünde hava emici fanlar var ve içinde yapılan deneyler sırasında çıkan gazlar, uçucu zararlı maddeler çevreye ve çalışan kişiye zarar vermeden üstten emiliyor. Ayrıca orda bir detay daha gözlemlemiştim yapılan deneylerle ilgili kimyasal formüller o anda cama yazılıyor işlem bitince tekrar siliniyor....














70 yorum:

  1. Tek kelimeyle harikasınız o ne güzel bir laboratuardır öyle, ellerinize sağlık çok gerçekçi olmuş bunu bir laboratuar çalışanı olarak söylüyorum. Etüve bayıldım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. FADİŞ çok teşekkür ederim, resimler üzerinden değilde gidip yerinde görerek objeleri tasarlamam daha gerçekçi oldu:)

      Sil
  2. Özden Bey Emeğinize ve sabrınıza sağlık.Hani bazen söylenecek kelimelerin bittiği anlar olurya.Şu anda bende gördüklerimin karşısında bildiğim övgüler yetersiz geliyor.Güzellikler bukadarmı ayrıntıda gizli olur? Bir minyatürde bu kadarmı ayrıntı olur?Şaşırmış vaziyetteyim....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canan beycan güzel yorumunuz için teşekkür ederim. İnanın bitirip şöyle karşıma aldığım zaman aynen sizi gibi düşündüm, ya bu kadar ayrıntıyı nasıl yaptım diye kendime sordum. Minyatürü yaparken ayrı bir kişilikte çalışıyorum sanırım:)

      Sil
    2. Canan hanımla hem fikirim sözün bittigi yer ...

      Sil
    3. evet Sema kardeşim detayları ile beni baya uğraştıran bir minuyatürüm oldu.:)Teşekkürler

      Sil
  3. İnanılır gibi değil, bu kadar ayrıntı nasıl düşünülür çok şaşırdım :) mükemmel bir sonuç çıkmış ortaya, bütün yaratıcılığınızı ve becerinizi bu çalışmanızda sergilemişsiniz resmen ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. _ayca_ çok teşekkür ederim. İki yıllık bir minyatürcülük hayatımda hep daha ileriye daha detay işleme arzusuyla yapıyorum. Sanırım bunun sonu yok ama dahada iyilerini yapacağımdan eminim.:))

      Sil
  4. Merhaba Özden bey Canan arkadaşıma katılıyorum,gerçekten söylenecek kelimeler yetersiz kalacak elinize emeğinize sağlık.Saygılar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtap Kaya bendende saygılar, beğeniniz içinde teşekkürler:))

      Sil
  5. mükemmel ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. Ne desem az kalacak.
    Ellerinize ve gözlerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. resmen aklım durdu.ne kadar çok obje çalışılmış.gerçekleri gibi olmuş.ben size boşuna ustam demiyorum özden bey ellerine emeklerine sağlık harikasınızzzzzzz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aksungur46 serpil hanım çok teşekkür ederim, azimle çalışmaya devam, çok sevdiğim bir iş yapıyorum, inşallah dahada iyileri çıkacak ortaya :))

      Sil
  8. un trabajo impresionante, es una maravilla, no le falta ningún detalle.Me ha encantado.

    YanıtlaSil
  9. Helal olsun.. Dilim tutuldu valla. Ne söyleyeceğimi bilemedim. Hayran oldum. Aklım çıktı. Elleriniz dert görmesin. Maşallah..

    YanıtlaSil
  10. Gülsüm GÜVEN TUNCER beğeniniz için çok çok teşekkür ederim.:))

    YanıtlaSil
  11. inanamıyorum bu sabır ancak çok sevilen bir iş yapılırken gösterilebilir. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sunnyzelo çok teşekkür ediyorum evet haklısınız:))

      Sil
  12. Muhteşemler. Sizi yeni takibe aldım sayılır, herhangi bir yerde atölyeniz kursunuz vs var mı, yaz tatilinde gelmek isterdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibel O. Hoşgeldiniz. Maalesef daha iki yıldır bu işi yapıyorum atölyem veya kurs imkanı şimdilik yok, çünkü ev ortamında çalışıyorum. :)

      Sil
  13. Müthiş bir sabır, muhteşem bir eser daha. Emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  14. Ne diyeceğimi şaşırdım hayranlıkla bakıyorumm Özden kardeş muhteşem ötesi bir çalışma tebrikler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÖRGÜÇANTAM Hatice kardeşim çok teşekkür ediyorum :)

      Sil
  15. Não tenho palavras, estou encantada com tantos detalhes,parece um laboratório real.Você é um artista nato.

    YanıtlaSil
  16. Ellerinize sağlık 23 yıl Laboratuarda çalışan biri olarak baktım ve hepsi süper ,evet haklısınız bizde 3 buzdolabı vardı ve içleri kitlerle doluydu,bozulmamaları gerekiyor,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meral Sanatevi Laboratuvar ortamında bulunmadım bu minyatürü yapmak için bir kez gidip gözlemledim ve resimler çektim ança bu kadar detayı işleyebildim. Kesinlikle daha çokk objeler vardır. Çok teşekküğr ediyorum :))

      Sil
  17. Özden Bey; yine harikalar yaratmışsınız.Her seferinde yaptıklarınızı hayranlık ve hayretle izliyorum.Sabrınıza, becerinize hayran, gözlem gücünüze ise hayret ediyorum.Bir insan bu kadar detayı nasıl gözlemler, nasıl planlar? Zannediyorum ki siz günlük yaşantınızda gördüğünüz herşeyi beyninize kayıt edip, lazım olduğunda şunu şurada kullanabilirim diyorsunuz.Ellerize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ozden Beğeni ve güzel yorumunuz için teşekkürler. Malum emekli olduğum için akşamları minyatürlerimi yaparım, geneldede gündüzleri çarşı, pazar dolaşırım :)) Dolaşırken gıvır zıvır şeyleri hep incelerim aynen sizin dediğiniz gibi bu malzemeyi ilerde şöyle bir minyatür yaparsam kullanırım diye aldığım çokkk şey oluyor:)

      Sil
  18. Hazine sandığı bulmuş defineci kadar mutlu oldum bunu görünce. Dilim tutuldu, gözlerim parladı, sözler ağzımda kaldı. Artık senin tablolarını anlatmaya kelime bulamıyorum Özden Abi. Çünkü ne desen kifayetsiz kalıyor bu güzelliklerin yanında. Ellerin kolların dert görmesin. İyi ki varsın. Şimdi susuyor ve bu bol malzemeli tablonun her bir parçasını tek tek incelemeye gidiyorum. Yarım saate kadar dönmezsem bir bakın peşime. Kendimi kaybedebilirim çünkü:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SARI MELEK çok çok teşekkür ederim.Sizlerden gelen bu beğeniler ve iltifatlar var yaa.....))) Ben bu işi inanın çok sevdim, içimden gelerek zevkle yapıyorum. Çok şükür internet ortamında tanıyanlar çoğalldıkça siparişlerde peşpeşe geliyor, alan memnun yapan memnun :))) devammm :)))

      Sil
  19. minyatür hayranı2 Mayıs 2012 13:39

    siteniz çok güzel bende minyatürlere bayılıyorum benim de bir sürü malzemem var ama bi türlü başlayasım gelmiyor çok zor ah bi başlasam gerisi kolay ama xD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. minyatür hayranı çok teşekkür ederim. Arkadaşım bir yerden başlayın, cevrenizde gördüğünüz objelere bakarak basid basid minyatürler yapmaya başlayın, inanın hastalık haline gelir müthiş zevkli bir hobi sahibi oluverirsiniz:))

      Sil
  20. Nossa, quantos detalhes perfetos. Parabéns pelo artista que é.
    Fernanda

    YanıtlaSil
  21. Emeğinize sağlık gerçekten harika,
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  22. Her zaman ki gibi yine mupmuhteşem !

    YanıtlaSil
  23. Muazzam! Bi bu kelime çıkabildi şaşkınlıktan. Acayip işler başarıyosunuz Özden Bey, zevkle izliyorum, dört köşeyim şuan. Helal olsun ellerinize sağlık.
    Sevgiler saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökçe çok çok teşekkür ederim, sizlerde sağolun ,varolun :)

      Sil
  24. valla ustacım, ver ben bu eli öpücem...
    hiç anlamam..
    saygıyla eğiliyorum ben büyük ustamın karşısında..
    büyüleyici bu yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. figen abla ee kıymetli dostum yaptığın bir işte basamak basamak yükselmek lazım, bende kendimden emin bir vaziyette sizlerin desteği ve beğenisiyle devam ediyorum, çok çok teşekkür ederim:)

      Sil
  25. Yazılarınızı gityat.com ' da paylaşabilir, sitenizin tanıtımını yapabilir ve en önemlisi kendi kanalınızı oluşturabilirsiniz. Sizi de aramızda görmekten mutluluk duyarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yoldy35 sitenizi en kısa zamanda inceleyerek, aranıza katılmayı bende arzu ederim, saygılar, teşekkür ederim.

      Sil
  26. Tebrikler dostum her zamanki gibi gene emek ve gene ilginç bir konu. Yokluğumda epey yoğun çalışmışsınız.)) Anca zaman bulup blog dostlarımın sayfalarını ziyaret edebiliyorum. Dediğiniz gibi ne kadar çok ayrıntı o kadar güzel iş. tekrar tebrik ediyorum emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim dostum. Ya bu bizim için tiryakilik oldu artık, inan minyatür yapmadığım zaman huzursuz oluyorum, hergün mutlaka azda olsa kesin birşeyler yapmak gerekiyor:))

      Sil
  27. her ayrıntıyı düşünerek yapmışsınız gerçekten çok başarılı ellerinize sağlık..
    modayla ilgileniyorsanız eğer blog'umu ziyaret ederseniz çok sevinirim
    http://rosaygrismoda.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rosa y gris merhaba çok teşekkür ederim, bloğunuzuda ziyaret edeceğim,:))

      Sil
  28. Bonjour , je viens de passer un très agréable moment à découvrir vos scènes miniatures .C'est géniale !! j'adore , vous n'arrêtez pas ....
    Ce laboratoire me rappelle des souvenirs c'était mon ancien métier .
    Bonne continuation je serais désormais au courant de vos nouvelles créations.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Catherine / Mooghiscath Bonjour , merci beaucoup :)

      Sil
  29. What are the details! Love it!

    YanıtlaSil
  30. These are really cute, thanks for sharing.

    YanıtlaSil
  31. This is just great, I love it, I am a scientific researcher (besides being a miniaturist), and this is a fantastic work!!!!
    congratulations!

    YanıtlaSil
  32. yaaa,, ben kafayı yedim bunlara bakarken büyük numara gözlükle baktım, baktım, baktım nerdeyse gözlerim bozuluyordu....Ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  33. Minyatür işini bu kadar kusursuz yapan bi sizi gördum. Hepsi harika ellerinize saglık ama bi laborant olarak ben buna aşık oldumm <3 :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Funda hanım. Mümkün olduğu kadar detayları kaçırmamaya çalıştım..:))

      Sil
  34. elinize sağlık http://minyaturesyalar.blogspot.com/

    YanıtlaSil