22 Haziran 2013 Cumartesi

Pekin Olimpiyat Stadı_Özel sipariş....

*Özel sipariş olarak Pekin Olimpiyat stadı istenmişti. Tabiki kendini görmediğim için internetden araştırdım.

Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları Ulusal Stadyumu, Pekin'de 2008 Yaz Olimpiyatları için yapımı Mart 2008'de tamamlanmış yapıdır. Yapısı nedeniyle Kuş Yuvası adıyla anılır. Çin Ulusal Su Sporları Merkezi'nin Doğusu'nda yer alır. Dünyaca ünlü mimarların katıldığı bir yarışma sonucu İsviçreli firma Herzog & de Meuron Architekten AG tasarımı gerçekleştirmeyi üstlendi. 2003 yılında temelleri atılan ve 5 yılda tamamlanan yapının 91 bin kişiyi ağırlayacak kapasitesi vardır.

Orjinal iki resmi aşşağıdaki gibidir. Çok ilginç mimari yapısını benzeterek yapmam beni zorlasada sanırım bacerdim:)) Gerçekten benzetmek için çok ilginç montaj safhaları geçirdim. Özellikle konsirüksiyonları tek tek yapmak  aşırı derecede beni oyaladı. Nasıl yaptığımı mümkün olduğu kadar resimleyerek yine sizlerle paylaşmak istedim. Buyrun izleyin..:))*

ORJİNAL RESİMLERİ...











































































































































































































































































































































































































































































28 yorum:

  1. Sizin için söyleyeceğim hiçbir kelime, yapım aşamalarını izlerken duyduğum hisleri anlatmaya yetemeyecek biliyorum... Yine de Harikasınız demek istiyorum. Bu sabır, emek, mükemmel işçilik hayranlıkla izliyorum sizi... Elinize emeğinize sağlık iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum. Gerçekten büyük emek sarf ederek bir eser ortaya çıkartmak ve sonrasında sizlerden böyle güzel yorumlar almak gururlandırıyor beni, sağolun..

      Sil
  2. Özden kardeş sipariş sahiplerinin emeklerinizi ilk gördüğü andaki ifadeleri görüntüleme imkanınız olsa müthiş bir kolaj çıkacaktır ortaya eminm:)))
    muh te şemmm hayranlıkla izledim aşamaları ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Hatice kardeşim. Bu konuda haklısınız resimlemek lazım. Gerçi alanlar teslim alıp gördükten sonraki ifadelerini telefon açarak bana söylüyorlar ama tabii sizin haberiniz olmuyor, :))

      Sil
  3. Wat een groot project...Erg mooi gemaakt.

    Groeten Xandra

    YanıtlaSil
  4. Ooo siz işi iyice ilerlettiniz.Sadece minyatür sanatçısı değil mimar,mühendis de oldunuz,ellerinize sağlık,SÜPERRR...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısınız, sabit bir çerçevede kalmayıp böyle değişik projeler üretmek ufkumuzu genişletir diye düşünüyorum :)) Teşekkür ederim.

      Sil
  5. haticem sana katılıyorum biz burada ağzımız açık gözümüz pörtlek ekran karşısında nasılsak sahipleri bu gerçeğin karşısında nasıl olur bilemiyorum..
    özden abi dergiyi aldım ve tekrar tebrik ederim.. sen bir harikasın!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşin aslıda bu gerçekten. Şimdiye kadar kim ne istediyse daha fazla detayı ile ve titizlikle yaptım.Yaptığım işe saygım olduğu kadar karşımdakinede saygım sonsuz ve hiçbir memnuniyetsizliği olmayacak şekilde teslimatlar yaptım, yapmayada devamm:))

      Sil
  6. söyleyecek söz bulamıyorum.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Un proyecto impresionante. Resuelto con elegancia. Me encanta.

    YanıtlaSil
  8. Muhteşem, nasıl anlatılır ki bu duygular. Nasıl bir emek, nasıl bir zerafet. Gönülden tebrik ediyorum sizi. Elinize, yüreğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  9. hayran oldum ne harika bir şey bu.bayıldım ne kadar mariferli bir beyefendisiniz.ellerinize gözlerinize sağlık.muhteşem ötesi

    YanıtlaSil
  10. Mormenekşeler bloğuma hoşgeldiniz.İltifat ve güzel yorumunuz içinde teşekkürler...:)

    YanıtlaSil
  11. Süpersiniz....
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  12. Müthiş. Yemin ederim ayakta alkışladım. Başarılı çalışmalarınızı hep görmek dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum. Saygılar, sevgiler..:)

      Sil
  13. inanılmaz güzel. kaç saattir blogunuzu inceliyorum.

    YanıtlaSil
  14. Özden Bey ellerinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş.. Sizden bir ricam olacak, ben de bir stadyum maketi çalışması yapmayı planlıyorum, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu maketi için yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir stad yapımında o kadar çok detay ve teferruat varki burdan bunları size aktarmam çok zor..Ama yaptığım bu stad dan faydalanın , duvarlar sonuçta burdaki gibi çellik konsiriksiyon olmayacak düz duvar yapacaksınız..Türbinleride strafordan nasıl yaptığımı burda çok net resimlemişim bu fikirlerden faydalanın derim..

      Sil